İnşaat Proje Ve Uygulamaları Planlama Aşamasında Bölgenin Önemi?
İnşaat proje ve uygulamaları istisnasız her zaman planlama işlemiyle başlar. Planlama yapılmazsa proje ve uygulama esnasında karşılaşılacak sorunlara karşı tedbir alınamaz ve sorun esnasında hızlı müdahale edilemez. İnşaat ve proje planlaması ne kadar kaliteli yapılır ve bu plana ne kadar disiplinle uyulursa proje ve uygulamaları en kısa sürede KKTC Kiralık Ev kaliteli bir şekilde bitirilebilir.
Planlama işlemi yapılırken mantık, maliyet ve anlık şartlar planlamada ana etken olarak göze çarpmaktadır. Planlamadaki ana mantık birbiri ile bağlantısı olmayan ya da dolaysız bağlantısı olan işleri birlikte yapmaktan geçer. Bir işin yapımı diğer işi etkilemiyorsa iki iş aynı anda yapılabilir. Örneğin bir katın kalıplarının uygulaması esnasında aynı katın demirleri hazırlanabilir. Bütün bu planlamanın yanı sıra Girne Kiralık Ev‘de inşaatın yapıldığı yerde etkilidir.
Her bölgenin hava şartları, zemin kalitesi ve deprem bölgesi gibi konularda birbirinden farklı özellikler gösterir. Genel anlamda inşaatlar için zeminin beli bir kalitede olması gerekir. Bunun için bazı tedbirlerde alınmaktadır. Örneğin taşıma gücü zayıf olan zeminlerde kazık uygulaması yapılarak zeminin taşıma kapasitesi yükseltilir.
İnşaatın yapılacağı bölge kaçıncı deprem bölgesindeyse inşaatta kullanılacak demir ve beton özellikleri de farklılık göstereceği için deprem bölge bilgisi de sağlanmalıdır. Bu sayede plan proje çiziminde kullanılacak demir özellikleri karara bağlanabilir. Uygulama esnasında işlerin kontrollü ve hızlı ilerleyebilmesi için hava şartlarının da ortalama düzeyde olması gerekmektedir.
İnşaat Projelerinde Uygulama Esnasında ve Sonrasında Bölge Seçiminin Ne Kadar Önemli?
İnşaat yapılırken zeminin önemi inşaat bittikten sonrada devam etmektedir. Zeminin kaliteli ve güvenli olması inşaatın ömrünü belirleyen en önemli unsurlardan birisidir. Fay hattına olan uzaklığı inşaatın deprem yüküne maruz kalma ihtimalini doğrudan etkiler. İnşaatı yıkabilecek en önemli yüklerden biri olan deprem yüküne karşı en güvenli tedbir fay hattına olabilecek en uzak mesafeye yapmaktır.
İnşaat yapılırken zeminin dayanımı ne kadar önemliyse inşaat bittikten sonra da bir o kadar etkilidir. İnşaat yapımı bittikten sonra binanın yükünden ötürü zeminin bazı yerlerinde diğer yerlerine göre daha fazla oturmalar oluşur ki bu da binada deformasyona ve dayanıklılığının düşmesine sebep olur.
Bir yanıt yazın